اسناد ضمیمه اظهارنامه واردات کالا

اسناد ضمیمه اظهارنامه واردات کالا

برای خروج کالای وارده از گمرک تحت هریک از عناوین پنجگانه مطروحه درماده 19 قانون امورگمرکی مصوب 1350 ( به استثنای ترانزیت داخلی اداری) صاحب کالا یا نماینده قانونی وی باید اظهارنامه مخصوص آن عنوان را که اداره گمرک در اختیار اظهار کنندگان می گذارد، در دو نسخه تنظیم و با قید تاریخ و امضاء به ضمیمه اسناد خرید و صورت عدل بندی ( صورت تنوع کالا) و گواهی مبداء و بارنامه حمل به گمرک تسلیم نماید. برگ حواله یا قبض انبار که بایستی قبلاً از طرف موسسه حمل و نقل (کشتیرانی، هواپیمایی، راه آهن یا هر بنگاه متصدی حمل که کالا را به گمرک تحویل داده است) یا آورنده کالا به نام اظهارکننده پشت نویسی شده باشد، نیز باید به اظهارنامه ضمیمه شود.

به استناد مفاد قانون امور گمرکی و ماده واحده قانون یکسان سازی تشریفات ورود و خروج کالا و خدمات از کشور، انجام تشریفات گمرکی اعم از قطعی و غیرقطعی جز در مواردی که در آیین نامه اجرایی امور گمرکی (موارد مشمول ماده 95 آئین نامه) تعیین می شود، منوط به تسلیم اظهارنامه به گمرک می باشد و به نوعی مبنای انجام تشریفات گمرکی، تنظیم و تسلیم اظهارنامه گمرکی است.

اظهارنامه واردات قطعی کالا اوراق چاپی است که توسط گمرک تهیه و برای تنظیم و تکمیل به صاحب کالا یا نماینده قانونی وی ، حامل یا موسسه حمل تسلیم می شود تا اطلاعات مربوط بوسیله حمل، مبداء ، بارگیری، تعداد محموله ، مشخصات حامل، تعداد بارنامه، شماره مانیفست، نام کشور مبداء و  مقصد کالا، تعداد و نوع بسته ها، علامت و وزن کالا، نوع کالای محتوای بسته ها و درصورت امکان وزن خالص و ارزش کالا ، نام گیرنده کالا، نام و نام خانوادگی و محل اقامت تنظیم کننده اظهارنامه و امضای او،   نام و پرچم و مبداء حرکت کشتی و نام صاحب یا فرمانده آن رادر آن درج و به گمرک اظهار نماید.

سیستم آسیکوا به منظور استاندارد نمودن اظهارنامه های گمرکی و سرعت بخشیدن به ترخیص کالا بوجود آمده است. فرم اظهارنامه SAD از نظر گمرکی به چهار ناحیه الف. ب. ج. د. تقسیم شده و هر ناحیه از تعدادی خانه تشکیل شده است. ناحیه (الف) دربرگیرنده اطلاعات گمرکی کالا، ناحیه (ب) شامل حسابداری، ناحیه (ج) برای ترانزیت و ناحیه (د) برای رسیدگی گمرک می باشد. این اظهارنامه دارای 54 خانه می باشد.

اسناد لازم جهت انضمام به اظهارنامه کالاهای وارداتی عبارت اند از

  1.   قبض انبار
  2. فاکتور
  3. پیش فاکتور
  4. فهرست عدل بندی ( بسته بندی )
  5. ترخیصیه
  6. بارنامه
  7. مانیفست
  8. گواهی مبداء
  9. بيمه نامه
  10. مجوز ثبت سفارش
  11. کارت حق العمل (ترخیص کاری)
  12. کارت بازرگانی
  13. وکالتنامه
  14. گواهی بازرسی
  15. مجوزها و گواهی های مورد نیاز( حسب مورد)

  لازم به توضیح است ، در صورتی  که واردات قطعی کالا از طریق سیستم بانکی صورت پذیرد، اسنادی نظیر اعلامیه فروش یا تامین ارز، مجوز تقاضای گشایش اعتبار برای کالاهای وارداتی (L/C) نیز ضمن اظهارنامه واردات کالا به گمرک ارائه می گردد.